چندی پیش، قانونی در چین وضع شد که در حوزه خود، به عنوان اولین قانون شناخته میشود و در پی آن است که با منع سوءاستفاده از ارائه دهندگان خدمات آنلاین، از اطلاعات کاربران آنلاین محافظت نماید.
این قانون جدید که در نوامبر سال گذشته در مجلس این کشور تصویب گردید، ارائه دهندگان خدمات اینترنتی یا آی.اس.پیها را از جمعآوری و فروش اطلاعات شخصی کاربران که با خدمات آنها ارتباطی ندارد، منع کرده است.
در این مقررات همچنین جدید تلاش شده است که نظارت و ذخیره دادهها برای شرکتهایی که در این کشور فعالیت میکنند نیز تقویت گردد.
ماده ۳۷۷ قانون امنیت سایبری تصریح کرده است که اطلاعات شخصی شهروندان و دادههای مهم مربوط به کسبوکارها حین فعالیتهایشان در قلمرو جمهوری خلق چین، توسط اپراتورهای زیرساختهای اطلاعاتی حساس گردآوری میشود و باید در همان کشور چین نگهداری شود.

البته به نظر کارشناسان، این ماده هنوز نتوانسته است اپراتورهای زیرساختهای اطلاعاتی حساس را به طور مشخص تعریف کند و صرفاً یک تعریف بسیار کلی از آنها ارائه داده و بیان داشته است که در صورتی که اطلاعات موجود در دست این اپراتورها، نابود گردد یا قابلیت خود را از دست بدهد یا دادهها به بیرون درز نماید، میتواند آسیب جدی به امنیت ملی، اقتصاد ملی و منافع عمومی وارد سازد.
زیرساختهای اطلاعاتی حساس را میتوان به وبسایتها، پلتفرمها و کسبوکارهای تولیدی دستهبندی نمود. غیر از سازمانهای مهمی که بر اقتصاد چین و معیشت مردم این کشور تأثیر میگذارند، وبسایتهایی که میانگین بازدید روزانه آنها بیش از یک میلیون در روز است نیز میتوانند در زمره زیرساختهای اطلاعاتی حساس دستهبندی شوند.
منبع:ایتنا